Žáčci 2. A popustili uzdu fantazie a vymýšleli, co se asi děje ve třídě, když tam nikdo není.

Byla jedna prázdná třída.
V té třídě ležela na zemi křída.
Na křídu padal prach.
Domča z toho dostal strach.
V tu chvíli na učitelku nechtěně baf.

Dominik Duda

Byla jednou jedna škola a v ní strašilo. Jednou jedna parta kluků se rozhodla, že půjdou prozkoumat prázdné třídy. A Co tam našli? Našli skřítky poškoláky. Skřítci tam přepisovali v sešitech správně na špatné.

František Kothera

O duchovi zlobivého kluka
Byl jeden kluk a ten měl samé pětky. Ale je to dávno, je z něj duch. Vidí jedničky a tak si říká, že je padělá. A tak je padělal na pětky. Byly ošklivé a neměly tam co dělat, ale dělaly. Jednoho dne šla paní učitelka zkontrolovat známky. Viděla pětky a zděsila se. Viděla ducha. Běžela za ním a vyhodila ho.

Eminka Zetková

Tabule je smutná, protože na ní nemá kdo psát. Židličce se stýská, že na ní nikdo nesedí. Už se těším, až si sednu na své oblíbené místo. Skříňka se těší, až bude zaplněná věcmi. Sešit se těší, až do něj zas budeme všichni psát. Třídě se stýská za dětma a dětem za třídou.

Maxim Barčák

Naše prázdná třída

V naší třídě žijí tajní spolužáci. Jsou to myšky jménem Eda a Bruno. Jsou to pěkní raubíři. Když nejsme ve škole, tak vylézají a dělají lumpárny. Honí se po třídě, okusují papíry a zvědavě koukají do šuplíku, co by tam bylo dobrého.

Adélka Kocprdová

V naší třídě můžou strašit duchové. Vše má na povel duch Školňas. Může tam uklízet paní uklízečka. Které nejde na rozum, že jsou každý den rozházené věci. Jednou paní uklízečka přišla dříve a duchy vylekala. Od té doby se už duchové nevrátili.

Vojta Pavlásek