V úterý 26. října měli žáci z 1. A projektový den na téma Halloween. Vyučování bylo zaměřeno na Halloween a vše co k němu patří.

Den začal tím, že nám do třídy přinesl Jára dýni, kterou s maminkou společně vydlabali. Rozsvítili jsme svíčku a halloweenský den mohl začít. Děti se ve škole převlékly do krásných halloweenských kostýmů: kostlivec, upír, klaun, duchové, princezny, andělé, pirát apod. Čekala nás totiž halloweenská škola. Vyrobili jsme si halloweenské hodinky, které nás přenesly do času HALLOWEEN. V českém jazyce jsme pomohli hledat pavoučkovi rozházená písmenka, která jsme pak nalepili na čtvrtku a podle diktátu paní učitelky vyznačili správnou cestu, která pomohla pavoučkovi, aby nezabloudil.

V ČASe jsme si povídali o Halloweenu (odkud pochází, že děti v předvečer chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem trick or treat (koledu nebo vám něco provedu). V závěru dne jsme si zatancovali halloweenský taneček.

Čekala nás také sladká překvapení. Pochutnali jsme si na čarodějnických zubech, slaných strašidlech a duších. Také jsme dostali za odměnu čokoládová lízátka a strašidelné bonbóny.

Den se nám moc líbil a už se těšíme na další.

Mgr. Jana Šťastná