Ve středu 16. listopadu jsme se my, druháčci, v rámci projektového dne oblékli do barev naší vlajky a užili jsme si prima dopoledne. První dvě vyučovací hodiny jsme byli ve svých třídách. První hodinu, každá třída trochu jinak, jsme si společně povídali o České republice: jaké má státní symboly, jaké je její hlavní město, kdo je náš prezident, s kým máme státní hranice. Vytvořili jsme také myšlenkovou mapu, zahráli jsme si tematickou hru Město, jméno, věc, hádali jsme města, luštili jsme křížovky a doplňovali jsme rébusy s tematikou ČR. Na závěr prvních dvou hodin ve třídě jsme si zahráli pexeso a vyrobili jsme si vlajku ČR.

Na třetí a čtvrtou hodinu jsme se v barvách trikolory přesunuli do tělocvičny, kde jsme si pořádně zasportovali. Sportovní soutěžení jsme zahájili státní hymnou. A hurá do toho! Nejdříve jsme si zahráli hru Škatulata, batulata a prezidentskou honičku.

Po rozdělení do čtyř družstev jsme si zasoutěžili v běhu a sbírání kloboučků. Poté jsme si zahráli vybíjenou a naučili jsme se ptačí tanec. Školní den jsme zakončili opět státní hymnou a odcházeli jsme spokojeně obohaceni o nové informace.