Čtvrtek 19. ledna napjatě očekávali všichni čtvrťáci z naší školy. Ten den se totiž u nás odehrál turnaj ve vybíjené mezi třídami 4. A, 4. B a 4. D. Děti se na souboj dobře připravovaly, ale neměly ponětí, jak hrajou jejich spolužáci ze sousedních tříd. Nyní měly možnost zjistit, jak jsou na tom v porovnání se svými vrstevníky.

V minulých letech se na ZŠ Školní konal vždy turnaj pouze mezi 5. třídami a nejlepší žáci z těchto tříd potom utvořili družstvo, které školu reprezentovalo v okresním kole.  Tentokrát se paní učitelky rozhodly, že zkusí své žáky s předstihem seznámit s kvalitou jejich budoucích protihráčů a včas je tak motivovat k dalšímu zlepšování.

Celý turnaj byl velmi napínavý. První místo si ale nakonec odnesla 4. B, druhé 4. A a za těsné třetí místo byla chválena 4. D. Ocenění si odnesli i nejlepší hráči turnaje, kterými se stala Eliška Kalinová z 4. B, která byla zároveň nejlepším hráčem celé akce.  Z 4. A hrála nejlépe Amálie Kašparová a ze 4. D se rozhodčím velmi líbil Šimon Plíšek .

Třídy a nejlepší hráči obdrželi diplomy, poháry a ceny. Všichni žáci dostali za skvělý sportovní výkon malou pozornost. Žákům i učitelům se akce líbila a již nyní si poražené třídy plánují do konce tohoto školního roku odvetné utkání.