Právě tak se nazývá minikurz pro předškoláky, který ve středu 8. února odstartoval v naší škole. Sedmnáct budoucích prvňáčků mělo možnost přijít do školy dříve, než to bude povinné. Mohli okouknout, jak taková opravdická škola vypadá a jak to v ní chodí.

Na děti čekaly tři paní učitelky, které je provedly budovou a ukázaly vybavenou třídu, ve které se ještě chvíli před nimi učili jejich starší kamarádi. Za hodinu strávenou ve škole si budoucí prvňáčci odnesli několik dovedností. Stihli se naučit „tajnou“ písničku, představit se ostatním kamarádům a povyprávět si, jak se „do školy“ těšili. Hledali své jméno mezi jmény spolužáků a skládali ho z připravených písmenek. Také si odnesli svou první práci na doma – zkusí si obtáhnout své předepsané jméno a nakreslí, co rádi dělají.

K radosti kantorek se žádné z dětí nebálo. Naopak, všechny děti byly dobře naladěné a do školy se těšily. V následujících týdnech je čeká ještě dalších pět setkání. Mohou se těšit na spoustu dalších zajímavých činností včetně programu v tělocvičně. Z každého setkání si také odnesou malou odměnu, kterou si za svou odvahu určitě zaslouží.