22. února reprezentoval tým dívek ze 7. A a 7. B naši školu v halovém veslovaní v O2 Universu.

Minulý týden se v Praze uskutečnilo Mistrovství světa v halovém veslování 2024. Předvojem tohoto velkého závodu bylo mistrovství České republiky školních štafet, na které se nominovaly naše dívky ze 7. ročníku a tým učitelů z Chomutova.

Na veslařském trenažeru bojovalo 1400 žáků základních a středních škol. Závodu se zúčastnily také firemní týmy a složky IZS. Žáci bojovali na trati 4x 1 minuta. Učitelé absolvovali závody s firemními týmy 4x 1 minuta a 4x 100 metrů.

Po prosincovém závodě jsme měli možnost zapůjčit si do školy trenažér, na kterém se mohly žákyně každý týden připravovat. Vzhledem k tomu, že to byla naše první zkušenost s těmito závody, jsme neměli velká očekávání. Když se potom děvčata prala o medailové příčky, bylo to neuvěřitelné. Nakonec jim bronz utekl o pouhý 1 metr. 4. místo pro nás bylo i tak velkým úspěchem a měli jsme velkou radost.

Z žákovských družstev, která přijela z Chomutova, byl výsledek našeho týmu nejlepší.

Zlatou a stříbrnou medaili dovezla posádka Chomutovští učitelé ve složení Luděk Hrbek, Vanda Hrbková, Martin Zvorník ze ZŠ Na Příkopech a Ivana Poláková ze ZŠ Heyrovského.

Naši školu reprezentovaly Kateřina Kubátová 7. B, Kateřina Králová 7. A, Ella Sovadinová 7. A, Veronika Bušová 7. A, Klára Staňková 7. A a Natálie Dobiašová 7. A

Všem dívkám děkujeme za vzornou reprezentaci školy a těšíme se na další sportovní zážitky.

Na záznam závodu děvčat se můžete podívat zde: (v čase 1:32)