Ve čtvrtek 30. května navštívili zástupci organizace Dobrovolný svazek obcí Chomutovsko I. stupeň naší školy v Beethovenově ulici. Tento svazek zorganizoval pro žáky základních škol již 3. ročník výtvarné soutěže Můj / Náš svět. Svou návštěvou chtěli osobně poděkovat našim žákům za jejich výtvarnou práci a předat jim velmi milé dárkové předměty.

     Žáci I. stupně se do této soutěže zapojili již v dubnu. Letošní téma soutěže – Pohled z okna na krajinu, která se mi nejvíce líbí – doslova vybízí k tomu, aby žáci plně rozvinuli svou fantazii a byli kreativní.

     Při závěrečném vyhodnocování a výběru nejzdařilejších prací jsem byl mile překvapen vysokou kvalitou většiny dětských dílek. Především žáci paní učitelky Ivany Konrádové mě doslova ohromili vysokou kultivovaností prací a bylo velmi nesnadné určit tu nejlepší. Po dlouhém zvažování  byly nakonec vybrány práce Julie Drábové s názvem Koně a dílo Pohled z okna na hory Adélky Lopušanové. Obě dívky jsou žákyněmi 4. A. Třída 5. B paní učitelky Pavlíny Švecové bude naši školu reprezentovat díly Most a západ slunce žákyně Anežky Jankůjové a Moře a západ slunce Pavlíny Zichové. Louka s houpačkou a motýli Edity Barasso z 5. A paní učitelky Ivany Chloupkové pak uzavírá pětici našich nejšikovnějších výtvarníků.

      Finále soutěže můžete ovlivnit i vy svým hlasem. Nejlepší díla budou k zhlédnutí na www.dso-chomutovsko.cz. Tam pod ikonou Ankety a dále Základní školy můžete nalézt 16 nejhezčích obrázků. Náš zástupce bude veden pod číslem 15. 

      Originály všech dětských prací pak může široká veřejnost zhlédnout v dětském oddělení chomutovské knihovny.

Výstavu zahájí vernisáž 25. června10.00 hodin a můžete ji navštívit až do konce prázdnin.

Michael Křeček