Jeden utopený telefon, čtyři převržené kánoe, nepočítaně litrů vody, které zejména pan učitel vylil z lodí, 8 plaváčků v Ohři a další, kteří ždímali mokrá trika na břehu Kamenčáku, nespočet fajn zážitků a pěkných fotek! I tak by se dal shrnout náš letošní vodácký kurz, kterého se zúčastnili žáci devátých tříd.

V pondělí a v úterý deváťáci se svými třídními učitelkami zavítali na loděnici kanoistického oddílu na Kamencové jezero. Nejprve dostali pár teoretických a praktických rad například o tom, jaký je rozdíl mezi kajakem a kánoí, na co člověk nesmí zapomenout předtím, než sedne na vodu, jak zachrání sebe nebo někoho, kdo se na lodi zvrhne. Následoval trénink pádlování, při kterém se žáci naučili lodě ovládat. Naučené dovednosti jsme pak otestovali při jízdě zručnosti a závodem.

Na klidné hladince jezera jsme zvládli výcvik perfektně, takže se ve středu mohlo vyrazit na divokou vodu. Sedmnáct nejstatečnějších vodáků včele se svými dvěma tělocvikáři vyrazilo vlakem do Vojkovic. Tady jsme necelé dvě hodinky trénovali nasedání a jízdu v proudu. Někteří z nás už to nemohli vydržet a otestovali teplotu vody, někteří zkoušeli, co vydrží jejich parťák. No a pak už jsme mohli vyrazit 12 km po proudu do Perštejna. Vody teklo dostatek, takže nám šlo pádlování pěkně od ruky. Do cíle jsme dorazili všichni zdraví, celí a s dobrou náladou.

 Nakonec to všechno dobře dopadlo, náš vodák prokázal, že děvčata jsou šikovnější, protože ani jedna ryze dívčí posádka se nepráskla. 🙂