Na konci minulého školního roku žáci 9. A dojali své učitele svým projevem při slavnostním loučení s deváťáky. Je nám ctí, že se s jejich svolením o vřelá slova můžeme podělit s vámi.

My učitelé si vážíme toho, že můžeme vést takové žáky jako byla právě 9. A. Šikovných dětí není nikdy dost. Všem našim deváťákům přejeme hodně štěstí!

Už je to několik let od toho, co jsme se poprvé spatřili. Ze začátku jsme se Vás báli, nevěděli jsme, co od druhého stupně čekat, ale po chvíli jsme pochopili, že se s Vámi nemusíme ničeho bát. Jsme moc rádi, že jsme dostali za učitele přímo Vás a nikdy bychom to neměnili. Na této škole jsme společně s Vámi zažili těžké chvíle, ale zároveň jsme si vytvořili spoustu vzpomínek, spoustu hlášek a tajných vtípků. Ale naše etapa na této škole končí. Loučíme se po mnoha letech, co jsme se denně potkávali ve třídách nebo na chodbách a každým dnem bylo naše pouto silnějším. Roky plynuly rychleji než voda a všechny vytvořené vzpomínky nám všem zůstanou už navždy v srdcích.

Děkujeme naší nejlepší paní učitelce třídní za trpělivost s námi. Vždy jsme se na Vaše hodiny těšili. Pokaždé jste se za nás postavila, byla jste k nám upřímná, dokázala jste nás rozesmát a jsme moc vděční za to, že jsme mohli mít za třídní zrovna Vás. Přejeme Vám hodně štěstí s budoucími šesťáčky a doufáme, že Vás budou mít také tak moc rádi, jako máme my Vás.

Děkujeme paní učitelce Dvořákové za ochotu a snahu nás naučit perfektně matematiku. Jsme Vám moc vděční za to, jak jste nás připravovala na přijímací zkoušky. I když to s námi nebylo občas snadné, vždy jste to vydržela a byla jste skvělá.

Děkujeme paní učitelce Drobiličové za přísnou, ale výbornou výuku českého jazyka. Díky Vám jsme získali disciplínu, naučili se učit a už se nestydíme mluvit před kolektivem, což se nám v budoucnu bude hodit. Děkujeme za to, jak jste nás dokázala skvěle připravit na přijímací zkoušky. I když jsme se vás nejdříve báli a bylo těžké si zvyknout na přísný režim, nakonec jsme Vám za všechno vděční.

Děkujeme panu učiteli Hrbkovi za skvělý výklad v chemii a za úžasné tělocviky. Vždy nás Vaše hodiny bavily, ale zároveň jste nás dokázal všechno jednoduše naučit a vysvětlit.

Děkujeme paní učitelce Burket za její ochotu a za její úžasné hodiny němčiny. Vždy jste nás dokázala vše snadno naučit a s učitelkou, jako jste vy, šlo vždycky všechno jako po másle. Mrzí nás, že Vás nestihneme jako paní ředitelku, určitě budete skvělá.

Děkujeme panu učiteli Kinštovi, za jeho vtipné, ale naučné hodiny zeměpisu a za jeho trpělivost na hodinách informatiky. Budou nám chybět Vaše hlášky a Váš humor.

Děkujeme paní učitelce Čermákové za to, že byla naším každodenním sluníčkem. Vždy jste nám rozzářila den a vykouzlila úsměv na tváři. Moc si vážíme všeho, co jste pro nás udělala a toho, jak jste s námi vždy dokázala být klidná, a i přes všechny podmínky vždy nejmilejší učitelka.

Děkujeme paní učitelce Bednářové za skvělou a zábavnou výuku fyziky. Vždy nás bavily Vaše hodiny a dokázala jste nás všechno naučit snadně a hravě.

Děkujeme paní učitelce Hrbkové za klidné hodiny VOZ. Děkujeme za Vaši trpělivost s námi. Děkujeme paní učitelce Vandě Hrbkové za obrovskou pomoc s organizací rozlučky a za nezapomenutelné hodiny tělocviku plné srandy.

Děkujeme paní učitelce Petrové za ochotu při hodinách výtvarné výchovy. Též Vám moc děkujeme za pomoc s přípravou rozlučky. Děkujeme paní učitelce Hurtové za klidné hodiny hudební výchovy. Poslouchání písniček nás vždy bavilo.

Děkujeme paní asistentce Vyhlasové za skvělé hodiny hudební výchovy. Vždy s Vámi vše bylo na pohodu a moc jsme si to užívali.

Děkujeme paní učitelce Helešicové za fajn online hodiny angličtiny a za Vaši každodenní milost. Děkujeme paní učitele Hrazdírové za super hodiny tělocviku. Vždy nás bavily Vaše aktivity a také stmelovací hry.

Děkujeme paní učitelce a paní zástupkyni za skvělé hodiny fyziky. Též děkujeme za Vaši pomoc při jakékoli akci a děkujeme za Vaši ochotu.

Děkujeme paním uklízečkám za jejich vždy dobrou náladu a zato, jak se k nám vždy chovali hezky a mile.

A nakonec chceme poděkovat paní ředitelce. Děkujeme za to, jak jste nám pomohla při každém problému, za to, jak jste nám ve všem vždy vyhověla a spoléhala na nás.

Chceme se tímto s Vámi rozloučit. Děkujeme Vám za všechno, co jste pro nás udělali. Buďte prosím takoví, jací jste do teď byli, protože jste skvělí. Na střední nám všem budete moc chybět a doufáme, že toto není naposledy, co se uvidíme. Toto byla naše nejkrásnější školní léta. Děkujeme, že jste naše dny vedly s přátelským duchem a dělali tak školu zábavnou. Přejeme Vám hodně štěstí s budoucími ročníky a doufáme, že na nás budete vzpomínat stejně hezky, jako my na Vás. Sbohem. Vaše milovaná 9. A.