Žáci páté třídy si v minulém týdnu vyzkoušeli, jaké to je být kuchařem. V rámci praktické výuky se sešli ve školní kuchyňce, kde připravovali moderní a zdravá jídla zaměřená na čerstvou zeleninu a ovoce.

Děti si rozdělily úkoly a pustily se do práce. Někteří krájeli jablka, hrušky a kiwi na osvěžující ovocné saláty, jiní připravovali zeleninové talíře a chlebíčky s čerstvými surovinami. Pod dohledem učitele se učili správně zacházet s nožem, rozvíjeli své kulinářské dovednosti a zároveň si osvojovali zásady zdravého stravování.

Bylo skvělé vidět, jak se děti do vaření zapojily a jak spolupracovaly. Každý měl svou roli a vzájemně si pomáhali.

Tato aktivita nejenže podpořila kreativitu a týmovou práci žáků, ale také je motivovala k tomu, aby se zajímali o zdravý životní styl. Jak samy děti přiznaly, některé recepty si určitě vyzkouší i doma.

Školní kuchyňka se tak na chvíli proměnila v místo plné smíchu, chutí a radosti z vlastnoručně připravených pokrmů. Kdo ví, možná právě mezi těmito mladými kuchaři roste budoucí šéfkuchař!